Schiermonnikoog tot nu toe

zondag 17 september 2006
Eiland in de mist
Mijn vakantie is begonnen! Lekker een (kleine) week op Schiermonnikoog.
Om half 4 vertrok de boot naar het eiland. Ik kan me niet herinneren dat ik ooit NIET de vuurtoren en de watertoren kon zien terwijl we Schiermonnikoog naderden, dus dan was vandaag de eerste keer. Het eiland lag geheel in de mist of bewolking. Je kon zien dat er een eiland lag, maar daar was het mee gezegd.
Maar het lag er nog steeds 😉
Weinig veranderd sinds we er in maart waren. Het steakhouse verkoopt nog steeds aard partjes en gem sla.
En het was druk! Vooral met vertrekkende mensen overigens. Bussen vol!
Ik heb de start van mijn vakantie gevierd met een glas rosee en een portie Dobben Bitterballen bij Bernstorff. Errug lekker.
En strax ga ik lekker zalm, garnalen en eendeborst eten, ook bij Bernstorff.
Het huisje is klein en knus. Prima voor een vrouw alleen 😉
Helaas geen wireless internet kunnen opvangen hier…. Later maar eens proberen bij de Tjattel of Duinzicht.

Dinsdag 19 september 2006
Ontbijt achter de kiezen, maar “opgesloten” in huis wegens regen, regen, regen….Gisteren de hele dag grijs weer, tot een uur of 4, toen brak de zon door. Nu is het alleen maar nat, en daar lijkt voorlopig nog geen einde aan te komen.
Maandag wat gefietst en gewandeld, en vooral veel gelezen.
De lunch bij De Marlijn (gamba’s in olijfolie met knoflook en kruiden) was prima, maar is me vermoedelijk op diarree aan het einde van de dag komen te staan 😉 (brood dippen in olijf is wel errug lekker!)
Zondag- en maandagavond gegeten bij Bernstorff. Zondag kwam ik aan de praat met ene Gerrit, die ook alleen zat te eten.
En omdat het zo raar staat om telkens half gedraaid aan je tafel te zitten zijn we maar bij elkaar aangeschoven. En maandagavond hebben we afgesproken ook samen te eten. Was erg gezellig, leuke gesprekken.
Gerrit is inmiddels weer verder gegaan, hij had nog een week vakantie in Munchen tegoed.
Ik ga de ontbijtboel maar eens afwassen, en kijken wat ik verder ga doen…..

Nog steeds dinsdag 19 september 2006
Vanmiddag een klein uur gevliegerd met de Hawk (1m46), maar met de wind die er stond gaf dat behoorlijk vermoeide armen en benen, en de vrees dat ik achter de Hawk aan zou gaan vliegen. Dus een klein uurtje was voldoende ;)Vanavond had ik willen eten bij Tante Zwaantje, maar dat zag er zo donker uit dat ik daar maar voorbij gelopen ben. En zo kom je toch weer bij Bernstorff uit. Kost wat, maar dan heb je ook wat. Heerlijk gegeten. En na 2 roseees en 1 port vrees ik dat m’n luikjes vanavond wel vlot zullen dichtvallen 😉 Welterusten!

Comments are closed.